• Search form

23.11.2017 | 21:03

Nagrade 14. Pozorišta Zvezdarišta

Nagrade 14. Pozorišta Zvezdarišta

Predstava “Alisa” Pozorišta “Puls teatar” iz Lazarevaca trijumfovala je na 14. Dečjem pozorišnom festivalu “Pozorište Zvezdarište” u Beogradu, osvojivši Gran pri za najbolju predstavu, nagradu za režiju Bojane Lazić, kao i nagradu za najbolju glumicu koja je dodelјena Maji Jovanović za naslovnu ulogu u tom komadu.

Na svečanom zatvaranju 14. “Pozorišta Zvezdarišta” 23. novembra u Ustanovi kulture “Vuk Stefanović Karadžić” priznanje “Zvezda među zvezdama”, koje Savet tog festivala dodeljuje za trajan doprinos razvoju pozorišta za decu i mlade, uručeno je Branku Milićeviću Kockici.

Prema odluci stručnog žirija, koji su činili reditelj Igor Vuk Torbica, dramaturg Milica Piletić i glumica Svetlana Sretenović, nagrada za tekst – izbor teme i dramaturgiju dodelјena je Kseniji Zec i Saši Božiću za predstavu “U zvijezde” Gradskog kazališta lutaka Split.

Stručni žiri dodelio je i dve nagrade predstavi “Odisej - san o povratku”  Đečijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke – nagradu za najboljeg glumca dobio je Duško Mazalica, a za kreaciju i animaciju lutaka nagrađen je ansambl i autorski tim te predstave.

Dečjem žiriju najbolja je bila predstava “Čarobnjak iz Oza” Kralјevačkog pozorišta (tekst i režija Miodrag Dinulović), druga nagrada pripala je splitskoj predstavi “U zvijezde” (Ksenija Zec i Saša Božović), a treća “Pinokiju” Pozorišta lutaka Niš (autor teksta, adaptacija, dramaturgija: Spasoje Ž. Milovanović prema delu Karla Kolodija, režija Zoran Lozinčić).

Nagrade je uručio predsednik Gradske opštine Zvezdara Miloš Ignjatović koji je ocenio da je “Pozorište Zvezdarište” svake godine sve uspešnije i bolјe i izrazio nadu da će naredno izdanje tog festivala biti još bolјe od prethodnih i da će najmlađi posetioci uživati još više.

Na 14. “Pozorištu Zvezdarištu” izvedeno je 14 predstava, a učestvovalo je 13 pozorišta iz deset gradova iz Srbije i regiona, koje su igranena scenama UK “Vuk S. Karadžić”, Pozorišta lutaka “Pinokio”, Malog pozorišta “Duško Radović”, Pan teatra i Puls teatra.

Prijavljivanje za 15. “Pozorište Zvezdarište” je u toku, a detalјi su dostupni na festivalskom sajtu www.zvezdariste.rs

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.