• Search form

22.04.2018 | 19:16

Mini turneja Dečje filharmonije

Mini turneja Dečje filharmonije

Dečja filharmonija počela je u Somboru mini turneju po gradovima Srbije, tokom koje će izvoditi i pop-up koncerte na otvorenom, kao poklon gradu-domaćinu.

Turneja Dečje filharmonije, nazvana “Prolećni muzički karavan”, započeta je u Somboru kao prvom gradu koji je prepoznao važnost promovisanja muzičkog obrazovanja i uživanja u muzici kao jednog od važnih elemenata zdravog odrastanja svakog deteta.

Кoncert je, zahvaljujući finansijskoj pomoći grada Sombora i u saradnji sa Kulturnim centrom “Laza Kostić” i Muzičkom školom “Petar Konjović”, organizovan 22. aprila u Gradskoj kući, nakon mini pop-up koncerta na otvorenom.

Dirigent je Ljubiša Jovanović, a program obuhvata dela poznatih kompozitora, kao i popularnu filmsku muziku.

Gostovanje u Somboru bila je i prilika za audiciju za nove članove Dečje filharmonije, koji će dobiti priliku da sviraju na tradicionalnom novogodišnjem koncertu u decembru 2018.

Proba u Somboru pred koncert u Gradskoj kući

Mini turneja Dečje filharmonije za sada je planirana i u Apatinu, Subotici, Zrenjaninu, Vršcu, Novom Sadu, Smederevu, Valjevu, Nišu i Pirotu.

Spisak gradova u kojima će biti održani ostali koncerti u nastavku “Prolećnog muzičkog karavana” biće blagovremeno objavljen na sajtu Fondacije Deca deci i na Fb strani Dečje filharmonije

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.