• Search form

06.07.2018 | 16:31

Metafora univerzalnih osećaja

Metafora univerzalnih osećaja

Ulična galerija prestavlja od 6. jula izložbu “MetaforaSanje Stojkov, koja igrom, humorom i romantičnom ironijom skriva dublje poruke nastale sabiranjem pojmova.

Vremensko-prostorne scenografije su autorkino beskonačno zabavno igralište za stvaranje novih svetova, dok su njene igračke fenomeni svakodnevnice. Verbalno-vizuelnom akrobacijom, Sanja Stojkov stvara nove odnose kroz naizgled nespojive elemente. Ti novi odnosi se kroz prizmu ličnih utisaka učitavaju u vizuelne metafore i pričaju priču o ražličitim poimanjima univerzalnih osećaja. Metafora je, u svojoj slikovitosti, svet otvoren za tumačenje koji postaje bogatiji sa svakom novom interpretacijom, navedeno je u najavi.

Sanja Stojkov (Neon), rođena u Somboru 1991. godine, završila je osnovne i master studije grafičkog dizajna na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se dizajnom, ilustracijom i tetovira u studiju koji je osnovala sa prijateljima. Učestvovala je na raznim festivalima oslikavanjem murala, projektima i grupnim izložbama u Srbiji i u inostranstvu.

Prvu samostalnu izložbu imala je u oktobru 2017. godine u Domu omladine Beograda.

Izložba “Metafora” u Uličnoj galeriji biće otvorena do 20. jula.

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.