• Search form

04.04.2016 | 23:21

Majamisty solo u Njujorku

Majamisty solo u Njujorku

Pijanistkinja Maja Alvanović iz Novog Sada, koja predvodi Majamisty TriO, nastupiće tokom aprila na dva koncerta u Njujorku na kojima će izvoditi muziku sa svoja dva albuma “Mistyland” i “Love”.

Koncerti nazvani “Landscapes of Mistyland” biće održani 16. aprila u Kirov resital holu na Menhetnu i 17. aprila u The Drawing Room u Bruklinu.

Zaposlena od 2000. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde predaje klavirski praktikum, Maja Alvanović već šest fodina predvodi ansambl Majamisty TriO sa kojim izvodi svoju autorsku muziku i u kojem su joj stalni partneri Ervin Malina (kontrabas) i Ištvan Čik (bubnjevi), a pridruženi gost u delu repertoara vokalistkinja Aleksandra Drobac.

Majamisty TriO za sobom ima dva izdanja “Mistyland” (2011, SKC) i “Love” (2014, Cosmic Sounds) i za svega nekoliko godina postojanja etablirao se kao jedan od najznačajnijih domaćih instrumentalnih sastava mlađe i srednje generacije.

Love” predstavlja “snažan primer savremenog kamernog džeza i onoga što jedan klavirski trio mozez da pruži” - jedna je od novih recenzija tog albuma  (Eric Wendell, New York City Jazz Records, april 2016).

Nakon brojnih nastupa na domaćim džez festivalima, sjajnih recenzija i prikaza u relevantnim inostranim medijima, pa čak i uspešne distribucije CD-ova u dalekom Japanu, Majamisty TriO gostovao je i na internacionalnim scenama - od Kijeva do Beča i Londona.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.