• Search form

12.11.2017 | 16:33

JDP priprema Mesec dana na selu

JDP priprema Mesec dana na selu

Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) počelo je rad na predstavi “Mesec dana na seluIvana Sergejeviča Turgenjeva, u režiji Ive Milošević, koja bi premijerno trebalo da bude izvedena početkom 2018. godine, sa Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi.

Osim Mirjane Karanović, koja u JDP-u ima već tri uspešne saradnje sa rediteljkom Ivom Milošević - u predstavama “Fedrina ljubav”, “Drama o Mirjani i ovima oko nje” i “Zmajeubice”, u predstavi igraju i Svetozar Cvetković, Marko Janketić, Marko Baćović, Branka Petrić, Irfan Mensur, Milena Vasić, Srđan Timarov, Dubravko Jovanović, Bojan Lazarov, Milica Gojković i Marija Klanac.

Kostimograf je Boris Čakširan, scenograf Gorčin Stojanović, a kompozitor Vladimir Pejković.

Ulogu koju tumači Mirjana Karanović u predstavi “Mesec dana na selu” igrale su, pored brojnih vrhunskih ruskih glumica, i Ingrid Bergman i Helen Miren, i to dva puta - na Brodveju i na Vest Endu.

Premijera predstave “Mesec dana na selu” predviđena je u januaru 2018. godine na Sceni “Ljuba Tadić” JDP-a.

(SEEcult.org)

Zoran Popovic, Miracle
Video
10.01.2018 | 23:55

VOĐENJE: Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki MSU

Vođenje kroz izložbu Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti kojom je MSU u Beogradu otvoren u oktobru 2017. godine nakon desetogodišnje pauze zbog više puta započinjane i odlagane rekonstrukcije.