• Search form

05.06.2015 | 13:01

Istrajnost u Le Studiju

Istrajnost u Le Studiju

Teatar Le Studio premijerno će izvesti 7. juna predstavu “Istrajnost” – kolektivnu produkciju inspirisanu dramom “Parobrod Istrajnost” Šarla Vildraka

U predstavi “Istrajnost”, u režiji Žan-Batista Demarinjija (Jean-Baptiste Demarigny), dva brata - jedan iz Srbije, a drugi iz Hrvatske, stižu u Trst gde treba da se ukrcaju na brod Tenacity koji će ih odvesti u "bolje sutra". Pri dolasku saznaju da je polazak broda odložen za 14 dana koje provode u kafani koju drže "naši ljudi". Predstava govori o tome šta se sve dešavalo tim mladim ljudima za tih 14 dana.

Predstava je nastala u tromesečnom procesu kolektivnog rada u kojem su učestvovali svi članovi umetničkog tima kroz unapred pripremljene improvizacije.

U predstavi glume: Mirko Jokić, Ana Jovanović, Nemanja Mutić, Olga Simić i Marko Petrović, scenografiju, video i produkciju potpisuje Sanja Maljković, a grafički dizajn Sanja Karić.

Tehničku podršku pružili su Kris Makdonald (Chris McDonald), Zoran Petrović i Zlatan Stoiljković, a pomoć oko kostima: Dunja Sabljić, Sonja Kotorčević i Ivana Jovanović.

Izbor muzike, dramaturgija, tekst, dizajn kostima delo su celog tima.

Predstava je kooprodukcija organizacije Kroz prozor Fabrika (Le Studio) i Puls teatra, a nastala je u okviru projekta “Istrajati?” čiji su partneri Altteatar iz Sarajeva, SCEN (studije scenskog dizajna na FTN) iz Novog Sada i Akademija scenskih umetnosti Sarajevo.

Projekat u Srbiji podržali su: Balkanski fond za umetnost i kulturu – BAC (Artangle), Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Pokrajinski sekreterijat za kulturu Vojvodine, Grad Zrenjanin, Bitef teatar u Beogradu i Narodno pozorište “Toša Jovanović” u Zrenjaninu.

Rezervacije ulaznica moguće su na: +381 64 187 17 31 ili lestudio.kpf@gmail.com

(SEEcult.org)

Nina i Miodrag Stankovic
Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću