• Search form

01.07.2018 | 18:23

Humanitarni koncert studenata FMU

Humanitarni koncert studenata FMU

Studenti solo pevanja Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu održaće 2. jula u Muzeju pozorišne umetnosti humanitarni koncert za pomoć za lečenje koleginice Dragane Stanimirov, studentkinje klavira.

Dragana Stanimirov (19) studentkinja je prve godine klavira na FMU, a krajem novembra 2017. godine dijagnostikovan joj je adenokarcinom jajnika IV stepena i posle tri ciklusa hemoterapije u Srbiji i izostanka poboljšanja, zaključeno je da joj je neophodan odlazak na lečenje u inostranstvo.

Ona se trenutno nalazi na tretmanu u Turskoj, čija cena iznosi 60.000 evra.

Prva trećina novca je sakupljena, čime je obezbeđen prvi mesec boravka kojem se polako bliži kraj, te je neophodno udružiti snage i zajedničkom energijom prikupiti neophodna sredstva za nastavak lečenja Dragane Stanimirov.

Posetioci koncerta, koji počinje u 18 sati, biće u mogućnosti da doniraju novac za Draganino izlečenje i ujedno uživaju u programu koji će izvesti: Marija Čuposka, Ana Stanković, Nevena Đoković, Nataša Jovović, Isidora Stevanović, Martina Koljenšić, Milica Marković, Jovana Antić, Stevan Karanac, uz klavirsku podršku: Tatjane Drobni, Dine Čubrilović, Koste Milanovića i Milivoja Veljića.

Na programu su dela autora kao što su: Ofenbah, Hendl, Mozart, Belini, Rosini, Doniceti, Verdi, Bize, Lehar, Čajkovski…

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.