• Search form

30.06.2018 | 18:23

Hitmejker na čelu Cebefa

Hitmejker na čelu Cebefa

Kompozitor folk muzike i producent Damir Handanović, najpoznatiji estradnoj javnosti po hitovima za folk zvezde poput Lepe Brene, Cece Ražnatović i Nataše Bekvalac, imenovan je za novog direktora Centra beogradskih festivala (Cebef), ustanove kulture koja je nadležna za gotovo polovinu stalnih manifestacija u oblasti kulture od značaja za grad Beograd, uključujući Bemus, Fest, Belef, Martovski festival i Sofest.

Handanović, zaposlen do sada u Pinku kao muzički urednik i savetnik za zabavni program, imenovan je za direktora Cebefa 29. juna na sednici Skupštine grada Beograda, a tu funkciju, kako je izjavio za Večernje novosti, doživljava kao nešto što priliči njegovom senzibilitetu, radu i požrtvovanosti na poslu.

“Godinama sam organizator raznih muzičkih i multimedijalnih dešavanja u Beogradu i drago mi je što svojim radom mogu da pomognem Beograđanima da se dobro provedu, da svoje slobodno vreme odvoje za zabavu i razonodu, a to ćemo sada još više unaprediti”, rekao je Handanović, navodeći i da ga ne uznemiravaju reakcije u javnosti na njegovo imenovanje, jer smatra da “kada se organizuje bilo koji događaj, muzički, multimedijalni, kulturni, umetnički, s velikim brojem učesnika, sve se svodi na isto, i svaki čovek koji ima iskustva u bilo kom segmentu tih dešavanja može da se snađe”.

Prema njegovim rečima, ostvario je dobre rezultate u dosadašnjoj karijeri, i to ne samo na domaćoj estradi.

“Do 35. godine napravio sam više od 500 muzičkih dela, od kojih su mnogi hitovi u jugoistočnoj Evropi. Ne bih se vezivao za to da sam samo deo naše estrade, ja sam kompozitor - umetnik, i to jedan od najpriznatijih. Radio sam i sa grčkim zvezdama, u pregovorima sam da radim i sa Šakirom, to su ozbiljne svetske zvezde. Tu je i drugi segment, učestvovao sam u organizaciji mnogih koncerata u Beogradu, poput Rolingstonsa, AC-DC i Metalike. Moj CV i moji uspesi govore da i rad Cebefa mogu da podignem na viši nivo”, naveo je Handanović, uveren da je stvar “u tome da budeš kooperativan, da imaš dobre kontakte s ljudima, da znaš da vodiš velike sisteme”.

Handanović je negirao da ga je za čelno mesto u Cebefu preporučilo pripadanje političkoj partiji na vlasti, iako je politički opredeljen.

“Ponosan sam što sam član SNS i podržavam politiku koju predstavlja predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Saglasan sam sa svim što on i njegova stranka rade za našu državu u zemlji i u svetu”, izjavio je novi direkitor Cebefa.

Cebef, osim najvećih festivala čiji je osnivač grad Beograd, organizuje i niz drugih događaja, poput Dana Beograda, Čelo festa, Pijanističke fešte, gradskog novogodišnjeg dočeka…

*Foto: Instagram

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.