• Search form

17.05.2018 | 13:37

Glavni program 23. Ring Ringa

Glavni program 23. Ring Ringa

Festival Ring Ring predstavlja od 17. do 20. maja uzbudljiv program dvostrukih koncerata za ljubitelje džeza, improvizacije, etno zvuka i savremene muzike.

Prve večeri glavnog programa 23. Ring Ringa prvi put u Beogradu predstaviće se mladi novosadski sastav Dragon's Fuel, a veče u Studentskom kulturnom centru pojačaće i italijanski gitarista Alberto Miorin, te veterani improvizacije, švajcarski kvartet OM.

Od džez i fri džez majstora domaćoj publici će se ponovo predstaviti Livio Minafra, Ken Vandermark i Paal Nilssen-Love, takođe u SKC-u. Kao posebna poslastica najavljene su svetske premijere u zajedničkom nastupu domaće pevačice Svetlane Spajić sa Liviom Minafrom 18. maja, te dan kasnije duo pijanistkinje Marine Džukljev sa bubnjarem Aronom Portelekijem.

Ken Vandermark i Paal Nilssen-Love

U okviru pratećeg programa, 18. maja u Kulturnom centru Grad najavljeni su domaći sastav Igralom i Dirtmusic (Australija/SAD/Turska).

Za poslednje festivalsko veče, 20. maj, najavljeno je iznenađenje, a nastupiće i trio Širom iz Slovenije i luksemburški duo Nataša Grujić i Steve Kasper.

Program 23. Ring Ringa započet je promotivnim koncertom 14. maja u Studentskom kulturnom centru (Markus Krispel/Matija Schellander/Miklos Szilvester), a nastavljen koncertom berlinskog trija Sawt Out u Studiju 6 Radio Beograda.

Festivalski sajt je ringring.rs, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.