• Search form

28.09.2018 | 23:02

Fejsbuk na udaru hakera

Fejsbuk na udaru hakera

Fejsbuk je objavio 28. septembra da je tri dana ranije otkrio da su podaci gotovo 50 miliona njegovih korisnika u opasnosti od krađe, nakon hakerskog napada na tu društvenu mrežu.

Za sada je otkriveno da su hakeri iskoristili kod za opciju “View as”, a prema navodima Fejsbuka, propust je otklonjen i obaveštene su bezbednosne službe.

Fejsbuk je izlogovao više od 90 miliona korisnika, primenivši meru koja je uobičajena kada se sumnja da su nalozi kompromitovani. U obaveštenju koje su dobili korisnici koji su izlogovani samo iz predostrožnosti, a njih je oko 40 miliona, navedeno je da nije neophodno menjati pasvord.

S obzirom da je Fejsbuk naveo i da još nije utvrđena kolika je šteta učinjena, te da je istraga u početnoj fazi, promena pasvorda je jedna od logičnih opcija.

Fejsbuk se još nije oporavio od skandala u vezi sa Kembridž analitikom, odnosno nepropisnim sticanjem podataka gotovo 87 miliona korisnika.

Više od 2 milijarde ljudi aktivno koristi Fejsbuk svakog meseca.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.