• Search form

06.10.2017 | 15:43

FDU: Podrška slobodi mišljenja studenata

FDU: Podrška slobodi mišljenja studenata

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu izrazio je 6. oktobra podršku studentima Pavlu Terziću i Gavrilu Vučetiću, povodom prekršajnog postupka koji je protiv njih pokrenut zbog navodnog organizovanja neprijavljenog skupa “Protest protiv diktature” u aprilu ove godine.

Štiteći “principijelno prava na slobodu kretanja, mišljenja i izražavanja, kao univerzalna ljudska prava, a podučavajući studentkinje i studente u duhu negovanja načela demokratije, građanskih prava i sloboda”, FDU smatra da je njegova moralna i profesionalna obaveza da svoje studente zaštiti od pokušaja političkih i svih drugih pritisaka, te da ih podrži u slobodnom iskazivanju mišljenja, saopšteno je sa sednice Izbornog veća tog fakulteta.

U saopštenju, koje je potpisao dekan FDU prof. Miloš Pavlović, naglašeno je da je to principijelan stav koji se odnosi podjednako na sve, pa i na pomenitu dvojicu studenata.

FDU je reagovao povodom podnošenja zahteva Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Prekršajnom sudu u Beogradu za pokretanje postupka propiv studenata Pavla Terzića i Gavrila Vučetića, jer su navodno 21. aprila organizovali neprijavljeni skup “Protest protiv diktature”.

(SEEcult.org)

Video
14.03.2018 | 20:55

Incidenti koji postaju pravilo

Kako je nestao Kulturni centar Požega i da li se taj i slični slučajevi mogu posmatrati kao incidenti u kulturi u Srbiji ili postaju pravilo – bila je tema diskusije održane 13.