• Search form

12.07.2018 | 08:39

Egipat za početak pratećih programa Narodnog muzeja

Egipat za početak pratećih programa Narodnog muzeja

Narodni muzej u Beogradu, nakon svečanog otvaranja i višednevnog besplatnog ulaza na stalnu postavku, započinje prateće programe, a prvi javni razgovor bavi se temom percepcije drevnog Egipta u Srbiji 19. veka i danas.

U razgovoru, koji će biti održan 12. jula u 18 časova, najavljeni su ambasador Egipta u Beogradu Amr Alguvejli, direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković, te profesorka arheologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu Vera Vasiljević i asistent Branislav Anđelković.

Razgovor je organizovan u saradnji sa ambasadom Egipta, u okviru Dana egipatske kulture koji traju do kraja jula, a počeli su 2. jula revijom filmova u Jugoslovenskoj kinoteci.

Tom manifestacijom obeležava se i 110 godina diplomatskih odnosa Egipta i Srbije.

Razgovor će biti održan u Atrijumu Narodnog muzeja, a ulaz je besplatan.

Narodni muzej svečano je otvoren 28. juna, a do 8. jula omogućio je bio posetiocima besplatan ulaz.

Nova stalna postavka, otvorena posle 15 godina pauze zbog odlagane rekonstrukcije, raspoređena je na tri etaže muzejske zgrade na Trgu republike i obuhvata hronološki opseg od praistorije do 20. veka.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.