• Search form

11.07.2018 | 19:49

Dokumentarci sa Beldocsa u digitalnoj ponudi biblioteka

Dokumentarci sa Beldocsa u digitalnoj ponudi biblioteka

Članovi Narodne biblioteke Srbije (NBS) i Biblioteke grada Beograda (BGB) imaju mogućnost od 11. jula da besplatno gledaju najatraktivnije dokumentarne filmove koji su prikazani proteklih godina na festivalu Beldocs.

NBS i BGB, u saradnji sa Međunarodnom festivalom dokumentarnog filma Beldocs, lansirale su projekat AVA Doc Beograd, koji omogućava članovima tih biblioteka sa brojem svoje članske pristupe videoteci onlajn ili da gledaju izabrane filmove direktno u bibliotekama. Tim inovativnim projektom multimedijalni sadržaj u bibliotekama obogaćuje se i prvi put se uvodi onlajn VOD (video on demand) servis u srpskom bibliotekarstvu.

Multimedijalni odeljak AVA Doc projekta u NBS

Projekat AVA Doc okuplja 27 partnera iz devet evropskih zemalja sa ciljem da evropske filmove učini dostupnim korisnicima biblioteka.

Evropski festivali kratkog i dokumentarnog filma svoj filmski program čine dostupnim za korisnike 15 biblioteka širom Evrope (Velika Britanija, Nemačka, Portugal, Češka, Finska, Italija, Srbija).

U projekat su uključena četiri značajna festivala dokumentarnog filma iz Evrope – Ji.hlava IDFF, DocLisboa, Sheffield IFF i Beldocs, a nosilac projekta je nemačka kompanija Reelport.

Predstavljanje projekta AVA Doc u NBS

Korisnici AVA VOD mogu učestvovati u nagradnoj igri #europeanfilmchallenge koja traje do kraja jula 2018, a pobednik osvaja putovanje na Venecijanski filmski festival. Za evropske filmove odgledane na toj platformi učesnici takmičenja će dobiti dodatnih tri poena po filmu. Takmičenju se mogu priključiti osobe starije od 18 godina.

Projekat AVA Doc je podržala Evropska unija kroz program Kreativna Evropa (potprogram Mediji), kao i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

(SEEcult.org)

AVA DOC
Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.