• Search form

13.02.2018 | 19:15

Buffer u Bitef teatru

Buffer u Bitef teatru

Performans “Buffer”, autorski projekat medijskog umetnika i VJ-a Izvanrednog Boba, u kojem učestvuju plesači Bitef dens kompanije i Nenad Džoni Racković kao narator, biće izveden 17. februara u Bitef teatru, gde je imao i premijeru pre mesec.

Dens-tek performans “Buffer” je kreiran je za četvoro plesača u haj-tek okuženju, a autor ga postavlja u trenutku ispitivanja mogućnosti o životu u simulaciji.

Četvoro plesača se zatiče u koreografiji svetla i video projekcija, ambijentu zaokruženom originalnom elektronskom muzikom komponovanom za performans. Plesači animiraju svetlo kroz paterne koji se sklapaju i rasklapaju u cilju simulacije virtuelnog prostora u paraprostoru u kojem  granica stvarnog i medijatizovanog nije jasno određena. Meta-narativ performansa “Buffer” je ubrzanje vremena uslovljeno tehnološkim singularitetom u kojem se konotira realno vreme, slou-moušn, deža vi, flešbek, fleš forvard, sinhronicitet, anahronizam i akronično vreme.

Igrači u performansu “Buffer” interreaguju sa tehnologijom, stvarajući bio-tehnološki ekosistem u kojem jedna strana ipak dominira nad drugom. Inteligentna rasveta, laseri, adresabilne led trake koje su hakovane da projektuju video materijale i drugi scenski efekti, stvaraju ambijent u kojem igrači animiraju svetlo u realistične animacije koje nisu simulirane već su hiperrealne.

U projektu učestvuju igrači Bitef dens kompanije Tamara Pjević, Branko Mitrović, Ana Gliksman i Nikola Živković. Originalnu muziku za performans su komponovali Petar Mirković i Strahinja Beganović. Mirković je muzičar i dizajner zvuka koji nastupa pod pseudonimom A//O, a Beganović stvara elektronsku muziku pod pseudonimom HETEM.

Izvanredni Bob je nagrađivani medijski umetnik koji kombinuje generički video, elektronsku muziku, svetlosne efekte i interaktivne tehnologije u svojim performansima. Do sada je nastupao u Meksiko Sitiju, Montrealu, Njujorku, San Francisku, Londonu, širom Evrope i regiona.  

Projekat su podržali: Filmski centar Srbije, Sajeta - Art & Music Festival i Drugstore Beograd.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.