• Search form

12.09.2017 | 11:12

Besplatne pesničke radionice

Besplatne pesničke radionice

Dom omladine Beograda nastavlja od oktobra ciklus besplatnih pesničkih  radionica “Anonimni pesnici”, namenjenih neafirimisanim ljubiteljima poezije.

Posle sedam uspešno završenih pesničkih radionica, kroz koje je prošlo oko 50 polaznika, DOB poziva zainteresovane da budu deo nove grupe koja će dva meseca u nepromenljivom sastavu zajedno raditi, pod vođstvom pesnikinje Ognjenke Lakićević. Dobro su došli i oni koji misle da ne umeju da pišu ili to nisu nikada probali, ali žele da se izraze kroz poeziju. Cilj radionice je da okupi zaljubljenike u poeziju, koji će se pod vođstvom mentorke, ali i u razmeni mišljenja i pesničkih iskustava sa drugim polaznicima, kreativno razvijati.

Mentorka radionice Ognjenka Lakićević autorka je četiri zbirke poezije (Ispod stepeništa, Ulubljenja, Troje – zajednička zbirka sa Ivanom Tokinom i Vladimirom Tabaševićem i Ljubavna pisma Guglu), a poznata je i kao  pevačica grupe Autopark, te autorka većine tekstova pesama. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Katedri za engleski jezik i književnost.

Radionica “Anonimni pesnici” predviđena je od 15. oktobra do 17. decembra (nedeljom od 16 do 18 časova), a namenjena je uzrastu od 18 do 40 godina. Broj učesnika je ograničen, učešće je besplatno, ali su prijave obavezne putem imejla: radionice@domomladine.org. Rok za slanje prijava je 20. septembar.

Pisane prijave treba da se sastoje od motivacionog pisma slobodne forme u kojem će kandidati napisati nešto o sebi, obrazložiti zašto se prijavljuju, zašto bi voleli da budu deo radionice i zašto (žele da) pišu. Takođe, potrebno je poslati i nekoliko svojih pesama. U slučaju da kandidat do sada nije pisao, mora biti veoma ubedljiv u motivacionom pismu.

Biće izabrani kandidati za koje se oceni da su najzainteresovaniji za rad i koji bi najviše dobili od radionice, a samim tim i najviše pružili ostalim učesnicima kroz grupni rad, kao i one čije se pesme izdvoje po kvalitetu.

Dom omladine već četvrtu godinu za redom organizuje radionicu “Anonimni pesnici” pod vođstvom Ognjenke Lakićević. Osnovna ideja – rad sa najnovijom generacijom talenata u oblasti poetskog izražavanja – rezultirala je, pre svega, kvalitetnim pesmama koje su objavljivane onlajn i u štampanim izdanjima, prvim javnim čitanjima, međusobnim povezivanjem i saradnjom učesnika koja i dalje traje.

(SEEcult.org)

Nina i Miodrag Stankovic
Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću