• Search form

27.02.2017 | 21:43

Berlinski pobednik – film iznenađenja na Festu

Berlinski pobednik – film iznenađenja na Festu

Ekscentrična ljubavna priča mađarske rediteljke Ildiko Enjedi “Na duši i telu”, koja je osvojila Zlatnog medveda za najbolji film na proteklom 67. Berlinalu, biće prikazana 28. februara na 45. Festu u Beogradu kao film iznenađenja.

Film “Na duši i telu” osvojio je i tri nagrade nezavisnih žirija - FIPRESCI, ekumenskog žirija i nagradu čitalaca dnevnog lista “Berliner Morgenpost”.
 
Na duši i telu” je neobična ljubavna priča o dvoje usamljenih radnika u jednoj budimpeštanskoj klanici - novoj radnici Mariji (Aleksandra Borbeli) i njenom starijem šefu Endreu (Geza Morćanji), koji shvataju da su srodne duše.

Rediteljka Ildiko Enjedi, koja je 1989. godine osvojila u Kanu Zlatnu kameru za najbolji prvi film (Moj 20. vek), otkrila je novinarima u Berlinu da je scenario za svoj šesti igrani film smislila za dan, a napisala ga za samo četiri nedelje.

Ono što ju je vodilo da napravi "Na duši i telu", kako kaže, jeste količina strasti koja se u ljudima javlja kada otkriju da imaju iste snove.

Pobednički film 67. Berlinala biće prikazan 28. februara u 16.30 sati u Velikoj dvorani Sava centra

(SEEcult.org)

Video
10.12.2017 | 14:58

VOĐENJE: Branka Kuzmanović - DIS/POZICIJE

Vođenje kroz izložbu Branke Kuzmanović DIS/POZICIJE u Galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja “Akademija” u Beogradu, koja je otvorena od 28. novembra do 19. decembra 2017.