• Search form

06.11.2011 | 23:11

Bebe željne muzike

Bebe željne muzike

Velika sala Studentskog kulturnog centra u Beogradu bila je 6. novembra popodne premala da primi svu decu zainteresovanu za prvi u nizu najavljenih “koncerata za bebe”, na kojem je nastupio multiinstrumentalista Slobodan Trkulja.

“Mama, tata, hoću sestru-brata” najčešći je refren koji su deca zdušno pevala, aktivno učestvujući sa Trkuljom u svojevrsnom eksperimentu koncertno-radioničkog tipa.

Gitara, klavir, kaval, gajde, daire, klarinet i frula, samo su neki od instrumenata na kojima se Trkulja predstavio mališanima, posebno ih oduševivši sviranjem na dečjim muzičkim igračkama.

Deca različitog uzrasta aktivno su učestvovala u programu koncerta, ponavljajući za Trkuljom refrene, pevajući i igrajući.

Trkulja se na samom kraju fotografisao sa oduševljenom decom, nakon čega ih je u šali pozvao da pronađu roditelje u sali i odvedu ih kući, jer je vreme da popiju mleko i da idu na spavanje.

Karte su planule tri dana pred koncert, a budući da su deljene besplatno, mada su mnogi ušli i bez njih, bilo je i roditelja sa decom koji više nisu mogli da uđu u SKC.

I bez njih je Velika sala bila krcata, a dočekala ih je popločana crvenim jastucima na kojima su deca mogla da leže, sede i uživaju u muzici. Deca su mogla i da se šetaju tokom koncerta, igraju, nameste se kako im je volja...

“Koncert za bebe” je prvi događaj te vrste u Srbiji, a organizator je Centar za kulturu i informisanje “Kisaru” (Kissaroo), u saradnji sa Fakultetom muzičkih umetnosti i SKC-om.

Reč je o ciklusu koncerata za najmlađe koje priprema “Kisaru”, uz podršku Centra za promociju nauke.

Čitav projekat će pratiti sajt povedime.info, na kojem će se naći sve informacije o koncertima, kao i radovi studenata i profesora FMU koji će pisati o deci i muzici.

*Foto: SEEcult.org (Suzana Milosavljević Ilijić). Više fotografija u Foto galeriji portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
23.04.2018 | 21:26

Suočavanje s prošlošću

Sarajevo film festival (SFF), u saradnji sa Hartefakt produkcijom, predstavlja putujući filmski program “Suočavanje s prošlošću” 28. i 29. aprila u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, uz besplatan ulaz.