• Search form

22.03.2017 | 12:08

Bad Examples u Ostavinskoj

Bad Examples u Ostavinskoj

Izložba Borisa Burića “Bad Examples” biće otvorena 24. marta u Ostavinskoj galeriji Kulturnog centra Magacin u Kraljevića Marka, a predstavlja mapu koja sadrži fotografije autora iz različitih serija na kojima, više ili manje, intenzivno radi.

Fotografije će, kako je najavljeno, pratiti i kratka korespondencija Burića i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), nakon što ga, nejasno argumentovano, nije primilo u članstvo u sklopu godišnjeg konkursa na koji se prijavio upravo tom mapom.

Odluka Umetničkog saveta podstakla ga je da izloži te iste radove u galerijskom prostoru kako bi ih i sam sagledao kao celinu, ali i omogućio posmatraču uvid u njegovo delovanje.

U Ostavinskoj galeriji 23. marta bice otvorena izložba “Participacija, igonografika uživo”, koja je deo programa pete međunarodne konferencije(Grafički) dizajner: Autor ili univerzalni vojnik”, a posvećena je fenomenu big data.

(SEEcult.org)

Video
14.03.2018 | 20:55

Incidenti koji postaju pravilo

Kako je nestao Kulturni centar Požega i da li se taj i slični slučajevi mogu posmatrati kao incidenti u kulturi u Srbiji ili postaju pravilo – bila je tema diskusije održane 13.