• Search form

06.03.2012 | 20:05

Arsen Dedić na Kulturšoku

Arsen Dedić na Kulturšoku

Križevački Kulturšok festival ugostiće 9. marta legendarnog Arsena Dedića, 73-godišnju živu legendu hrvatske muzičke scene, koji će nastupiti u Klubu kulture u pratnji Branka Bulića.

Hrvatski antologijski pesnik, kantautor, kompozitor i književnik, autor više od 30 knjiga, koji je komponovao za desetine filmova, kao i za plesne teatre i pozorište, pisao mjuzikle... i održavao koncerte od Rija do Novosibirska, prva je velika zvezda osmog Culture Shock festivala, koji predstavlja raznovrstan i provokativan program do 20. aprila.

Kulturšok je počeo 25. februara provokativnim performansom “Transfer” osječko-zagrebačkog multimedijalnog umetnika Marka Markovića, odnosno simboličnom primopredajom ordenja i njegovog stavljanja na vlastita prsa, kao i davanjem zakletve Evropskoj uniji.

Kulturšok organizuju križevačka neprofitna udruženja P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K. uz podršku Open Society Instituta, Grada Križevci i Koprivničko-križevačke županije, dok godišnji rad samog Kluba kulture podržavaju i Ministarstvo socijalne politike i mladih, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, te Fondacija CNF-CEE.

Sajt Kulturšoka je www.c-shock.org, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org

(SEEcult.org)
 

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću