• Search form

12.11.2017 | 14:54

Amalia Miler u SKC-u

Amalia Miler u SKC-u

Mlada muzička umetnica Amalia Miler održaće 13. novembra u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra koncert klasične gitare, na kojem će izvesti dela Baha, Bogdanovića, Britna i Brauera.

Koncert organizuju Kulturno društvo LADA, u saradnji sa SKC-om i Centrom za razvoj ideja, u nastavku serijala čiji je cilj promovisanje mladih izvođača.

Amalia Miler je počela da svira gitaru kao desetogodišnjakinja, a nakon niže mužičke škole, koju je završila u Smederevu (Kosta Manojlović), srednjoškolsko obrazovanje nastavila je u Beogradu, u Muzičkoj školi “Josip Slavenski”. Osnovne studije završila je na beogradskom Fakultetu muzičke umetnosti, na kojem je trenutno na master studijama.

Tokom školovanja osvojila je nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima i učestvovala na mnogobrojnim masterklasovima kod prestižnih profesora iz celog sveta.

Program koncerta u SKC-u: Bah – Čakona; D. Bogdanović - Jazz sonatina; B. Britten – Nocturnal; L. Brouwer - Decameron Negro.

(SEEcult.org)

Video
13.11.2017 | 16:23

Kritika na delu predstavlja: UVUU i Galerija Reflektor

Galerija Reflektor u Užicu, koja je počela rad tokom proteklog leta u nekadašnjoj kasarni u Krčagovu, u organizaciji Udruženja vizuelnih umetnika Užica (UVUU), pauziraće tokom zime, a za proleće najavljuje nastavak ambiciozno planiranog programa.