• Search form

27.12.2013 | 14:45

Akustična Predinova strana

Akustična Predinova strana

Slovenački muzičar i kantautor Zoran Predin održao je 26. decembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda akustični koncert na kojem mu je gost bio srpski glumac Sergej Trifunović, ali praktično i celokupna publika, koja im se pridružila u pevanju Predinovih i hitova drugih autora.

Predin je za neke pesme i rekao da mu je žao što nisu njegove, poput “Tvoje nježne godine” Arsena Dedića, “Jesen u meni” Parnog valjka, džipsi klasik “Oči čornije”....

Publika je posebno burno reagovala na pesmu “Kosa boje srebra”, koju je Predin posvetio pokojnoj klavijaturistkinji Ekatarine velike, Margiti Stefanović.

Aplauzima su ispraćeni i hitovi koje je Predin napisao za grupu Lačni Franz, kao što su “Čakaj me”, “Naj ti poljub nariše ustnice‬‏”, “Ne mi dihat za ovratnik”, ali na novije pesme, poput “Rusvaja u kadi” i “Danas ja, sutra ti”.

Svirao je i “Bilećanku”, koju je posvetio Hercegovcima u publici.

Pesmu "Ne mine niti dan" posvetio je pokojnom ocu, navodeći da je prati osećaj kada znaš da se nešto ne može promeniti...

Predin je zabavio publiku i duhovitim osvrtima na život u Sloveniji.

Koncert je završio u društvu sa Trifunovićem, koji je rekao da ima blagu tremu i da je počastvovan pozivom da gostuje na Predinovom koncertu.

Odsvirali su “Tihu vodu”, koja je Trifunoviću jedna od omiljenih, a rekao je da se mnogo suza prolilo uz nju davne 1992. u jednoj studentskoj sobici. U završnici koncerta, uoči bisa, publika je čula i “Zarjavele trobente”, “O mladom studentu i udanoj ženi”…

Predin je koncert nazvao “Na svojoj strani”, a organizovali su ga Kreativna zajednica “No border” i DOB.

*Fotografije sa koncerta nalaze se u Foto albumu SEEcult.org (Suzana Milosavljević Ilijić)

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.