• Search form

08.05.2018 | 11:07

9. Pozorišni festival za decu ZajeČAR

9. Pozorišni festival za decu ZajeČAR

Međunarodni pozorišni festival za decu “ZajeČAR” biće održan deveti put od 11. do 15. maja u Narodnom pozorištu Timočke Krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru, a otvoriće ga dečji pesnik Ljubivoje Ršumović iz Beograda uoči predstave Državno-lutkarskog pozorišta iz Vidina “Bajka o ribaru i ribici”.

Bajka o ribaru i ribici” igra se pod specifičnom ultravioletnim osvetljenjem, bez reči je i ima muzičku pratnju. Obišla je skoro ceo svet, a poslednji put je bila u Seulu u Južnoj Koreji. Na Međunarodnom festivalu “Pif” u Zagrebu osvojila je prvu nagradu.

Program 9. festivala “ZajeČAR” obuhvata i predstave “Kaštanka” koprodukciji Kazališta iz Virovitice i Kazališta lutaka iz Zadra, “Ružno pače” kruševačkog pozorišta, “Damojed” niškog pozorišta, te premijeru predstave zaječarskog pozorišta “Tajanstvena fioka” prema tekstu Juliuša Volskog, u režiji Žora Ivanova iz Bugarske.

Pre svake predstave klovn Panajot Canev, koji stiže iz sofijskog Pan teatra, zabavljaće publiku ispred zaječarskog pozorišta, najavili su organizatori.

U okviru pratećeg programa, najavljena je promocija knjige Ljubivoja Ršumovića, radionica lutkarstva “Aj em” u organizaciji gostiju iz Burgasa u Bugarskoj, te promocija zbirke pesama Gordane Vlaisavljević “Šišanje jednog lava”.

Komplet ulaznica košta hiljadu dinara, a ukoliko preostane slobodnih mesta prodavaće se i pojedinačne karta po ceni od 250 dinara.

Umetnički rukovodilac Pozorišta “Zoran Radmilovoć” Miloš Đuričić najavio je za 12. maj u tom teatru i rok koncert grupe Death Saw iz Beograda, koju predvodi glumac i muzičar Đorđe David.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.