• Search form

12.08.2017 | 12:52

7. Lake fest u Nikšiću

7. Lake fest u Nikšiću

Lake fest u Nikšiću počeo je 12. avgusta pored Krupačkog jezera nastupima crnogorskih sastava i bendova iz regiona, a kao i proteklih godina, osim u znaku rok muzike, proteći će i u ekološkom duhu.

Program sedmog Lake festa otvorio je podgorički sastav Mikrokozma, a uledio je pančevački alternativni rok trio Buč Kesidi, te splitski ska-pank sastav Justin’s Johnson, a onda i nikšićki metal bend Gomila nesklada, te sarajevsko Zabranjeno pušenje, koje je praćeno horskom podrskom više od 8.000 ljudi.

Nakon četiri godine, na binu kod Krupca popeo se zagrebački pank sastav Hladno pivo, koji je izveo hitove sa svih dosadašnjih albuma, ostvarivsi izuzetan kontakt sa publikom.

Prvo veče Lake festa zatvoreno je nastupom sastava BandX koji je odsvirao sve poznate hitove legendarnog sastava AC/DC.

Buč Kesidi

Justin’s Johnson

Gomila nesklada

Mile Kekin, Hladno pivo

BandX

Već od ranih popodnevnih časova, prema navodima organizatora, atmosfera u festivalskom kampu bila je odlična, pošto je prostor za šatore bio prilično popunjen i pre samog početka programa, a ulaz je pritom besplatan.

Publiku 12. avgusta očekuju Bad Copy, Galija, Natali Dizdar, Gru, OPG, Parampaščad i Talisco, a poslednjeg festivalskog dana nastupiće Freedom, Porto Morto, Pero Defformero, Mortal kombat, Neverne bebe, Kiril Džajkovski i Samostalni referenti.

Festivalski kamp

I ove godine važan segment Lake festa je akcija Rock&Recycle, u okviru koje svi koji prikupe 20 plastičnih flaša dobijaju poklon.

Takođe, u okviru projekta Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori, koji Ministarstvo održivog razvoja i turizma realizuje sa UNDP, pokrenuta je inicijativa “Smanji svoj štetni uticaj”. Lake fest se pridružio kampanji tako što će se svi izvođači odreći dela honorara, koji će biti preusmeren u fond za očuvanje životne sredine.

Lake fest, koji se organizuje u neposrednoj blizini Krupačkog jezera, u prelepom ambijentu zaštitne šume topola, od samog početka pokazuje da organizatori mogu i moraju značajnu pažnju useriti na unapređenje i zaštitu životne sredine i prostora na kojem se program realizuje.

Prevoz autobusom obezbeđen je na relaciji Krupac - Podgorica nakon završetka poslednjeg koncerta, a cena karte je 1,5 evro. Autobus sa glavne stanice Nikšić do Krupca polazi na svakih 30 minuta i cena karte je 0,50 evra. Prevoz na relaciji Podgorica - Nikšić je moguć redovnom linijom svaki dan koja ide na svakih sat vremena.

Festival ima i organizovan prostor za parking koji košta 1 evro za noć.

Direktor Lake festa Predrag Zečević apelovao je na posetioce da, zbog bezbednosti, dođu organizovanim prevozom, umesto svojim automobilima.

Ulaznice za Lake fest mogu se kupiti i na samom ulazu po ceni od 10 evra za veče, dok komplet košta 25 evra.

Festivalski sajt je lakefest.me, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org

*Foto: Marko Ristić

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.