• Search form

05.08.2017 | 23:11

6. Šušur! u Korčuli

6. Šušur! u Korčuli

Šušur! Festival od riči ponovo će oživeti 6. i 7. avgusta Korčulu, a ovoga puta posvećen je ženama, pa će ugostiti regionalne autorke i autore koje svojim delima tematizuju i propituju pitanja ženskog i rodnog identiteta.

O ženama stenama raspravljaće se na književnim tribinama; deca će  oslikavati svoje heroine nalikovnoj radionici, a na završnom slavlju, uz muziku koja nadilazi pol, uzrast i jezik, zabavljaće se podjednako muškarci i žene.

U kamenom krilu starog grada Korčule, na trgu ispred crkve Sv. Marka, Vedrana Rudan i Olja Savičević Ivančević iz Hrvatske pričaće o svojim heroinama, Lamija Begagić iz BiH i Tanja Šljivar (BiH/Srbija) raspravljaće o prisutnosti žena u književnosti i na kulturnoj sceni, a da ne ostane sve među ženama, Boris Miljković iz Srbije i Sven Popović iz Hrvatske će reći šta misle o muško-ženskim likovima i ulogama u postmoderističkom društvu.

Olja Savičević Ivančević, Sven Popović i Vedrana Rudan

Za dobru atmosferu i duhovita, a pametna pitanja pobrinuće se rodno izbalansirani moderatorski duo Mime Simić i Dinka Kreha.

Razgovor s književnicima nastaviće se u nešto neformalnijem formatu na velikoj fešti u letnjem bioskopu, nakon službenog programa, gde će se za muzički program pobrinuti DJ Ewox iz Beograda, “poznati obožavalac  žena”.

Za 6. avgust najavljena je dečja radionica radnog naziva "Žene stene", u saradnji s portalom djeca.hr ispred crkve Sv. Petra. Rukotvorine mališana poetioci Korčule susretaće danima kasnije po lokalnim ulicama i trgovima.

Šušur! festival već šestu godinu organizuje Udruga kulturne akcije KULA.

Iza scene Šušur! festivala stoji zapravo pet žena - prijateljica sa međunarodnim adresama od Beča, preko Beograda do Zagreba i Splita,  koje uz ljubav prema Korčuli vezuje i strast prema čitanju.

Projekat su podržali Ministarstvo kulture Hrvatske, fondacija Jan Michalski iz Švajcarske, Turistička zajednica Korčula, Proto iz Beograda i Korčula Hoteli, a realizovan je u partnerstvu sa organizacijom Blockfrei iz Beča i portalom djeca.hr

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.