• Search form

15.04.2018 | 21:18

1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš

1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš

Izdavačka kuća “Filip Višnjić” objavila je prerađeno i ažurirano izdanje knjige “1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš”, prodate u više od milion i po primeraka na 30 jezika širom sveta.

Svečana promocija novog izdanja te knjige biće održana 18. aprila u Filmskom centru Srbije, uz učešće Miroljuba Stojanovića iz FCS-a, te filmskog kritičara Borislava Anđelića, muzičara Igora Blaževića (Prljavi inspektor Blaža), dramskog umetnika Rastka Jankovića, muzičara i novinara Aleksandra Petrovića (Orthodox Celts), te glavnog urednika u kuće “Filip Višnjić” Dragana Jovanovića.

1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš” slavi najrevolucionarnije, najbolje i najkultnije filmove, pokrivajući više od jednog veka čudesnog sveta kinematografije.

Koncipirana kao svojevrsni vodič/istorija/enciklopedija, obuhvata najznačajnije filmove iz svih zemalja i svih žanrova - od akcija i vesterna, preko animiranih filmova, komedija i dokumentaraca, do mjuzikala, trilera, noar filmova, kratkih filmova, romansi i SF-a.

Knjiga je bogato ilustrovana od korica do korica sa 500 originalnih filmskih plakata i stotinama fotografija, a hronološki poređane odrednice omogućavaju da se brzo dođe do filmova koje prate tekstovi, te citati režisera i kritičara, malo poznati (i iznenađujući) podaci, zanimljivosti i trivija.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav