• Search form

26.06.2014 | 16:10

Završnica 3. BFEK-a

Završnica 3. BFEK-a

Beogradski festival evropske književnosti (BFEK) završava se 27. juna razgovorima sa srpskom književnicom i rediteljkom Vidom Ognjenović i hrvatskim piscem Romanom Simićem Bodrožićem, kao i domaćom premijerom filma “Život u osam imena” Miodraga Kolarića, nastalog prema delima Đorđa Šagića i Vladislava Bajca.

U razgovoru s Vidom Ognjenović u Domu omladine Beograda u 19 sati biće predstavljene njene novije priče i drame, a posebna tema biće javni status književnosti.

Roman Simić Bodrožić predstaviće u 20 sati novu knjigu “Nahrani me” za koju je dobio nagradu “Kiklop” za najbolje prozno delo godine u Hrvatskoj. Simić Bodrožić je prevođen na više evropskih jezika i zastupljen u svim važnijim antologijama savremene hrvatske priče, a uoči nastupa na BFEK-u gostovaće i u Arhipelagu, koji je i organizator tog festivala.

Publika BFEK-a ima priliku u završnici da pogleda premijerno film Miodraga KolarićaŽivot u osam imena”, nastao prema memoarima Đorđa Šagića - prvog Srbina koji se zvanično uselio u SAD pre tačno 200 godina, i romanu Vladislava BajcaBekstvo od biografije”.

Posetioci BFEK-a mogu da vide i strip-izložbu mađarskog umetnika Geze Rica koja je zasnovana na motivima romana Srđana V. TešinaKuvarove kletve i druge gadosti”.

Treći BFEK počeo je 24. juna, a i ove godine organizovan je kao multimedijalni događaj u kojem se književnost predstavlja kroz različite forme - predstavljanje knjiga i javna čitanja, razgovore pisaca s publikom, izložbe, projekcije filmova poteklih iz književnosti…

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav