• Search form

27.08.2017 | 22:02

Intervencije 11 u Magacinu

Intervencije 11 u Magacinu

Izložba “Intervencije 11” u Magacinu u Kraljevića Marka, koja će biti otvorena od 28. do 30. avgusta, predstavlja rezultat radionice neformalne  grupe mladih umetnika u alternativnom umetničkom prostoru

Grupa umetnika koji su skloni eksperimentalnom stvaralaštvu i promišljanju ideja kroz praktičan, fleksibilan pristup, neposredno vezan za izložbeni prostor, sastaje se nekoliko puta godišnje u Magacinu. Krug stvaralaca postepeno se menja i širi dok svaka radionica predstavlja korak ka uspostavljanju plodnosne interakcije kolega iz različitih sredina, nacionalnosti, poetika i metodologija.

Na izložbi “Intervencije 11” učestvuju: Bogdan Čontoš, Luka Cvetković, Dorian Hirsch, Nikola Jovanović, Sanja Mišković, Aleksandar Radičević, Strahinja Simić, Kristina Tica, Dunja Trutin i Lazar Zagrađanin.

Dunja Trutin je i organizator ciklusa “Intervencije”, u saradnji sa nKA.

Prema njenim rečima, tokom ciklusa “Intervencije” proistekla je potreba da se krug umetnika dodatno proširi, uz jačanje saradnje i razmene ideja među sobom, ali i sa kolegama iz Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Italije i Hrvatske. Ideja je da se na nekoliko narednih izdanja “Intervencija” razvija duh aktivne komunikacije, verbalizacije ideja o umetnosti, kao i da se kroz dokumentovanje razgovora postepeno oformi “baza novih ideja”. Razmena ideja, kako je dodala, svakako predstavlja pođednako značajan rezultat radionica, kao i sami radovi koji u okviru njih nastaju.

Izložba će biti otvorena 28. avgusta u 20 sati, a biće je moguće obići naredna dva dana od 16 do 20 časova.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav