• Search form

09.05.2013 | 12:23

Nagrađeni na TISO 2013

Nagrađeni na TISO 2013

Ravnopravne nagrade na izložbi TISO 2013 Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a dobili su Zlatko Cvetković, Dejana Momčilović i Evica Milovanov Penezić.

Dobitnicima će nagrade biti uručene na otvaranju izložbe 9. maja u Konaku kneginje Ljubice.

Zlatko Cvetković nagrađen je za rad “Muzika moje mladosti”, instalaciju iz 2010. (oblast tekstila). Dejana Momčilović dobila je nagradu za haljinu iz kolekcije jesen/zima 2013/14. (oblast savremenog odevanja), dok je Evica Milovanov Penezić nagrađena za kolekcije rukavica “Zubun” i “Crveno i crno” iz 2013. (oblast aksesoar).

        Evica Milovanov Penezić

Žiri za nagrade izložbe TISO 2013 radio je u sastavu: istoričarka umetnosti Vesna Lakićević Pavićević, novinarka RTS-a Mira Adanja-Polak i novinarka Studija B Dragana Ćosić.

        Dejana Momčilović

Pokrovitelj nagrada je opština Stari grad.

Izložba TISO 2013 biće otvorena do 21. maja, a organizovana je u godini jubileja Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije - 60-godišnjice postojanja.

Na petoj izložbi TISO zastupljeni su radovi 38 umetnika različitih generacija.

Izložba TISO je tokom dvodecenijskog trajanja održala ekskluzivnost, kvalitet i atraktivnost izabranog materijala za izlaganje, a ovogodišnje izdanje, prema navodima kustoskinje ULUPUDS-a Ljubice Jelisavac-Katić, odražava vitalnost kreativnih eksperimenata stvaralaca u oblastima mode, tekstila i aksesoara, uz visok profesionalni nivo u produkciji i prezentaciji radova.

Tokom predstojeće Noći muzeja, 18. maja, članovi sekcije TISO će demonstrirati tehnike modeliranja na zainteresovanim posetiocima-modelima.

Predsednik Foto sekcije Ljubiša Tešić beležiće događaj foto aparatom, a nakon izložbe, posetioci će moći da preuzmu svoje fotografije sa sajta ULUPUDS-a.

*Foto na vrhu: rad Zlatka Cvetkovića

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav