• Search form

29.12.2012 | 09:57

Besplatni programi za raspust

Besplatni programi za raspust

Učesnici osnovnih i srednjih škola u Beogradu imaće više od 150 besplatnih programa tokom zimskog raspusta, od kojih je najviše sportskih i rekreativnih, a trećina su kreativni i edukativni.

Program tokom zimskog raspusta, odnosno od 3. do 15. januara, organizuje više od 50 organizacija, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.

Sportsko-rekreativne aktivnosti i programi od interesa za mlade namenjeni su uzrastu od sedam do 18 godina, dok su programi za mlade primereni učenicima od 14 do 19 godina.

Među programima u kojima će učenici završnih razreda osnovnih škola i srednjoškolci moći da iskažu svoja interesovanja najavljeni su “Od igre do pozorišta” u Sopotu, škola “Devojka od stila”, radionice slikarstva, kreativne radionice ikonopisa ili stripa i ilustracije, u organizaciji društva “Prijatelji dece Beograda”. Takođe, svim zaintresovanim učenicima biće na raspolaganju programi kao što su “Zimska škola starih zanata - kaligrafija”, “Reciklaža i lepa i važna”, “Lutkarska radionica - nordijska mitologija” ili “Mala škola fotografije”.

Za edukativne radionice, predviđene u trajanju od nekoliko dana, neophodno je prijaviti učešće pre početka programa, jer je broj mesta ograničen, saopštio je Sekretarijat sa sport i omladinu.

Takođe, za programe koji se realizuju van Beograda (u organizaciji “Sremuša”, Ferijalnog saveza Beograda i PSK “Avala”) potrebno je prijaviti se ranije, radi rezervacije mesta u autobusu.

Rekreativne programe organizovaće 16 sportskih centara, 10 sportskih saveza i udruženja, 21 sportski klub, Javno preduzeće “Ada Ciganlija” i Zavod za sport i medicinu sporta, preneo je Beoinfo.

U Sekretarijatu za sport očekuju da će programe tokom zimskog raspusta posetiti gotovo 15.000 đaka, a čitav koncept osmišljen je da se učenicima koji ostaju u Beogradu omogući da na kvalitetan, sportsko-rekreativan i kreativan način provedu slobodno vreme.

Deo programa osmišljen je i za decu sa posebnim potrebama.

Zimski kampovi biće organizovani u Pionirskom gradu, Zvezda siti oazi, Gradskom centru za fizičku kulturu, Fitnes klubu “Tonus”, Društvu pedagoga fizičke kulture opštine Obrenovac, Udruženju pedagoga fizičke kulture opštine Voždovac...

Beogradski savez za sportsku rekreaciju i sportsku animaciju prirediće kamp nordijskog skijanja i hodanja za sve ljubitelje te zahtevne sportske discipline.

Učenicima će biti na raspolaganju veliki broj sportskih centara i za učenje ili usavršavanje plivanja - SRC “Tašmajdan”, “11. april”, Gradski centar za fizičku kulturu, Sportsko društvo Kolubara u Lazarevcu, Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, Centar za fizičku kulturu “Vračar”, Savez za rekreaciju i fitnes Beograda i Društvo pedagoga fizičke kulture opštine Obrenovac.

Škole klizanja, ali i rekreativno klizanje biće omogućeni u ledenoj hali “Pionir”, Gradskom centru za fizičku kulturu, Sportskom društvu “Kolubara” u Lazarevacu, na “Olimpu” i na Adi Ciganliji.

Škole vaterpola tradicionalno će biti organizovane na bazenima “Tašmajdana”, Centra za fizičku kulturu “Vračar” i u okviru Vaterpolo kluba za dame “Taš 2000”, dok će sinhrono plivanje biti na bazenu Vaterpolo kluba “Partizan” na Banjici u organizaciji kluba “Delfin”.

Škole odbojke, košarke, fudbala i rukometa biće organizovane, između ostalih, i na “Olimpu” na Zvezdari, Zavodu za sport i medicinu sporta Srbije, Društvu za fizičku kulturu i odmor “Partizan Žarkovo”, u prostoru Sportskog saveza u Sopotu i u objektu za kulturu i sport opštine Surčin.

Plesni klubovi “Beat street” i “Kolus” prirediće školu plesa, dok će vrata Fitnes kluba “Elit line”, Sportskog centra “Olimp”, Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije biti otvorena za sve ljubitelje fitnesa i aerobika.

Teniski klub “Viktorija”, Konjički klub “Beograd” i Mačevalački klub “Tri musketara” takođe će biti otvoreni tokom raspusta za sve ljubitelje tih sportova.

Učenici će imati na raspolaganju i škole šaha u okviru Šahovskog saveza Beograda, stonog tenisa u SC “Voždovac” i na još nekoliko mesta u gradu, škole atletike u Javnom preduzeću za kulturu i sport opštine Surčin, badmintona u Savezu društava za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Beograda, biciklizma u okviru Biciklističkog kluba “Crvena zvezda”...

Kao i svake godine, veliki broj klubova omogućio je školarcima da se tokom raspusta bave borilačkim veštinama, kao što je Centar borilačkih sportova “Zvonko Osmajlić”, Centar za kulturu i sport “Šumice” ili Aikido udruženje osoba sa invaliditetom “Zatoići” i Aikido klub “Eiki”. Osim aikida, Sportsko udruženje osoba sa invaliditetom “Vožd” organizovaće rekreativno streljaštvo.

Detaljne informacije o svim programima, vremenu i mestu održavanja, moguće je naći na sajtu Beograda www.beograd.rs

(SEEcult.org)

 • 19.06.2018 | 10:00

  Cankarjev dom | Mestni muzej, Ljubljana

  SLOVENSKI IN EVROPSKI CANKAR - razstava (18.6.2018.-28.2.2019.) ob 100. obletnici smrti Ivana Cankarja

  https://www.cd-cc.si/sl/kultura/razstave/ivan-cankar-in-evropa

  06.10.2018 | 10:00

  Kibla, Maribor

  Kibla portal, Valvasorjeva 40, Maribor

  OSEBNO / PERSONAL - mednarodna skupinska razstava (5.10.2018.-8.2.2019.)

  Jozef Suchoža (Slovaška), Nataša Prosenc Stearns (Slovenija/ZDA), Jože Slaček in Jiri Kočica (Slovenija), Jure Fingušt (Slovenija), Janez Kardelj (Slovenija), Maruša Šuštar (Slovenija), Tadej Vaukman (Slovenija), Maša Jazbec (Slovenija), Artists&Poor's (Slovenija), Radovan Kunić (Hrvaška), Boštjan Novak (Slovenija), Dragica Čadež (Slovenija), Anka Krašna (Slovenija), Selma Selman (BH/ZDA), Nikita Shalenny (Ukrajina/UA), Nataša Berk, Vlado Repnik, Simon Macuh, Petra Kapš (Slovenija), Tincuta Heinzel in Hillevi Munthe, kuratorici - Poskusi, napake, preizkušnje in napake: Attempts, Failures, Trials and Errors: Teresa Almeida (Portugalska / ZK / Švedska), Beam (Nizozemska), Shih Wei Chieh (Tajvan), Kate Sicchio (ZDA) & Camille Baker (Kanada / ZK), Renata Gaui (Brazilija / ZDA), Maria Paulina Gutiérrez (Kolumbija), Tincuta Heinzel (Romunija/Nemčija/ZK), Shary Kock (Nizozemska), Aline Martinez Santos (Brazilija/Nemčija), Afroditi Psarra (Grčija/ZDA), Annette Schmid & Veerle Pennock (Nemčija/Nizozemska), Zoran Popovici (Romunija), Natacha Roussel (Francija/Belgija), Vitalii Shupliak (Ukrajina/Poljska), Giulia Tomasello (Italija/ZK), Pauline Vierne (Francija/Nemčija), ZEST Collective (Romunija), Ebru Kurbak (Turčija/Avstrija), Mili John Tharakan (Indija/ZK), Rebecca Stewart (ZDA/ZK)

  http://www.kibla.org

  16.10.2018 | 10:00

  Muzej Paje Jovanovića, Kralja Milana 21/IV, Beograd

  POGLED IZBLIZA. ATELJE PAJE JOVANOVIĆA - izložba (15.10.2018.-26.1.2019.) povodom 115 godina od osnivanja Muzeja grada Beograda

  autor izložbe: Isidora Savić, kustoskinja Muzeja grada Beograda

  http://www.mgb.org.rs

  19.10.2018 | 10:00

  Muzej afričke umetnosti, Andre Nikolića 14, Beograd

  MASINISA SELMANI (Francuska): PODELJENI SVETOVI - izložba (18.10.2018.-24.2.2019.)

  http://www.institutfrancais.rs/podeljeni-svetovi-masinise-selmanija

  19.10.2018 | 10:00

  UGM trgovina, Strossmayerjeva 6, Maribor

  TONI SOPRANO: ʹOUT TA KĒ - prodajna razstava (18.10.2018.-17.2.2019.)

  http://www.ugm.si

  07.11.2018 | 11:00

  Muzej primenjene umetnosti, Vuka Karadžića 18, Beograd

  Dan muzeja primenjene umetnosti Beograd

  KLASIČNO I SIMBOLIČNO - PRSTENJE I MINĐUŠE OD ANTIKE DO SREDNJEG VEKA IZ KOLEKCIJE MUZEJA PRIMENJENE UMETNOSTI - izložba (6.11.2018.-31.1.2019.)

  autor izložbe i kataloga: Mila Gajić, viši kustos MPU

  konzervacija: Milan Andrić

  grafičko oblikovanje: Dušan Tkačenko

  arhitekta postavke: Miroslava Petrović Balubdžić

  muzika za izložbu: Vasil Hadžimanov

  http://mpu.rs

  08.11.2018 | 11:00

  Dom Jevrema Grujića, Svetogorska 17, Beograd

  ČAROBNA MILENA - izložba Milene Pavlović Barili (7.11.2019.-31.3.2019.)

  http://www.iicbelgrado.esteri.it

  09.11.2018 | 11:00

  Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, Zagreb

  NIKOLA REISER: SENZIBILNI POETA SLIKARSTVA - retrospektivna izložba (8.11.2018.-3.2.2019.)

  kustosica izložbe: Danijela Marković

  autori tekstova: Akademik Tonko Maroević, Iva Körbler, Danijela Marković

  http://gkd.hr

  10.11.2018 | 10:00

  SANU, Beograd

  MARKO ČELEBONOVIĆ (1902-1986) - izložba (9.11.2018.-30.1.2019.)

  https://www.sanu.ac.rs

  10.11.2018 | 10:00

  Gradski muzej Subotica, Trg sinagoge 3, Subotica

  ROĐENJE HUMANOIDNE ROBOTIKE: 50 GODINA CENTRA ZA ROBOTIKU INSTITUTA „MIHAJLO PUPIN“ - izložba posvećena najstarijoj laboratoriji za robotiku u Jugoistočnoj Evropi (9.11.2018.-31.1.2019.)

  autor izložbe: Ivan Stanić, kustos Muzeja nauke i tehnike - Beograd

  organizacija: Gradski muzej Subotica i Muzej nauke i tehnike - Beograd

  http://www.gradskimuzej.subotica.rs

  http://www.muzejnt.rs

Video
25.12.2018 | 18:27

VOĐENJE: Ilija Šoškić - Akcione forme

Vođenje kroz izložbu Ilije ŠoškićaAkcione forme” koja je održana istovremeno u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom