• Search form

01.06.2018 | 20:51

Poziv na radionicu likovne kritike – Svet oko nas

Portal za kulturu SEEcult.org poziva zainteresovane na radionicu likovne kritike koja će biti održana 7. i 8. juna u Beogradu, u okviru regionalnog projekta “Svet oko nas - kritički pogledi u regiji”, a namenjena je studentima istorije umetnosti, likovnih i primenjenih umetnosti, mladim likovnim kritičarima i kustosima.

Voditeljka radionice je istoričarka umetnosti i nezavisna kustoskinja dr Maja Ćirić.

Broj polaznika je ograničen. Učešće je besplatno.

Prijave sa kraćom biografijom poslati do utorka, 5. juna, na adresu vesna@seecult.org ili seecult@gmail.com

P R O G R A M
 
Četvrtak, 7. jun

15-19 h - radionica o osnovama likovne kritike sa istoričarkom umetnosti i nezavisnom kustoskinjom Majom Ćirić, uz obilazak odabranih izložbi u Beogradu i snimanje nove epizode video serijala Vođenje na izložbi Daniela KovačaUvek može surovije” u galeriji Remont

Petak, 8. jun

Remont, Maršala Birjuzova 7
10-14 h – Nastavak radionice sa Majom Ćirić, uz predstavljanje video produkcije u okviru projekata Vođenje i Kritika na delu (Vesna Milosavljević i Slađana Petrović Varagić) i radionicu o osnovama montaže video materijala (Marija Aranđelović).

SEEcult.org realizuje projekat “Svet oko nas - kritički pogledi u regiji” u saradnji s partnerima iz Zagreba (Kurziv/Kulturpunkt i Kulturtreger/Booksa), Ljubljane (SCCA - Ljubljana) i Skoplja (Kontrapunkt), uz podršku Zaklade Kultura nova.

*Korisni linkovi:

Vođenje - https://goo.gl/mtexCS (YouTube)
www.seecult.org/tag/vodjenje

Kritika na delu - https://goo.gl/8UxRu1 (YouTube)
www.seecult.org/tag/kritika-na-delu

*Razgovor o umetničkoj kritici u okviru projekta Svet oko nas” (Kome (ne) treba kritika?, održan u maju 2017. u Magacinu u Kraljevića Marka

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.