• Search form

12.04.2017 | 16:05

Konkurs za nagradu Duga za 2016/17.

Konkurs za nagradu Duga za 2016/17.

Gej strejt alijansa (GSA) objavila je konkurs za dodelu nagrade “Duga” za 2016/17. godinu, koja se dodeljuje povodom 17. maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (International Day Against Homophobia and Transphobia – IDAHO) za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije i zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji u prethodnih godinu dana.

Nagrada je ustanovljena sa ciljem da podstiče i afirmiše promociju i zaštitu osnovnih ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji, kako od strane državnih i lokalnih institucija i organa, tako i od strane društva u celini.
 
Na konkursu za dodelu pete nagrade “Duga” mogu da učestvuju svi oni koji su u prethodnih godinu dana svojim delom, angažovanjem, radom i rezultatima doprineli smanjenju homofobije i transfobije, zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBT osoba, poboljšanju položaja i kvaliteta života LGBT osoba i promociji ravnopravnosti i tolerancije prema LGBT populaciji u Srbiji.
 
O nagradi odlučuje žiri koji svaki put čine pojedinci/ke iz raznih oblasti, dobitnik/ca prethodne nagrade “Duga”, predstavnici/ce osnivača nagrade, kao i aktivisti i aktivistkinje drugih organizacija koje se bave LGBT pravima.
 
Prethodni dobitnici/ce nagrade “Duga” su oficir za vezu sa LGBT zajednicom Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Aleksandar Stojmenović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU Tanja Miščević, kao i Odeljenje za rad sa zajednicom MUP Srbije.

Konkurs je otvoren do 12. maja 2017. godine, a o uslovima konkursa i procedurama nominovanja zainteresovani mogu saznati više na sajtu GSA

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav