• Search form

22.12.2017 | 13:34

Konkurs UVUU za Festival savremene umetnosti Videopark u Užicu

Udruženje vizuelnih umetnika Užica (UVUU) objavilo je konkurs za Festival savremene umetnosti “Videopark”, koji će biti održan u avgustu 2018. godine u Užicu na temu “Granice” (Boundaries).

Rok za prijavljivanje je 15. februar 2018.

Festival savremene umetnosti “Videopark” je internacionalnog karaktera i posvećen je savremenim vizuelnim praksama na polju videa, animacije i pokretne slike.

Program traje 4 dana na različitim lokacijama u gradu.

Festival će ponuditi raznovrsnost savremene umetničke prakse, kroz projekciju video radova, predavanja, diskusij panele, radionice itd.

TEMA FESTIVALA

Tema festivala “Videopark” je “Granice” (Boundaries).

Umetnost je iznova i iznova pomerala granice, oblikovala društvene i umetničke pravce, kreirala nove svetove gradeći ih na iskustvima onih starih. Šta je to što nas određuje kao osobu? Da li su to stvarne ili imaginarne granice, bile one unutrašnje psihološke ili društvene političke, subverzivne ili subliminalne, uvek su budile u nama poriv da preskočimo tu žičanu ogradu i uđemo u polje nove realnosti. Ko može reći danas da je protagonist u svetu savremenosti? Da li je umetnost doživela svoju istinu, odnosno njen kraj?

NAGRADE

Predviđene su tri nagrade Festivala prema izboru žirija.

Za konkurs je potrebno dostaviti:
- kratku biografiju
- rad kojim se konkuriše (link ka video radu Dropbox, Wetransfer, Vimeo itd.)
- opis rada do 250 reči

Uslovi prijavljivanja:
- trajanje video rada do 15 minuta
- dozvoljeni su samo jednokanalni video radovi.
- slati radove nastale u poslednjih 5 godina.

Dokumentaciju treba poslati na adresu fsuvideopark@gmail.com sa naznakom “Za Festival savremene umetnosti VIDEOPARK”. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu UVUU-a uvuu.rs mesec dana nakon isteka roka za prijavljivanje.

Projekat je jedan od deset pobednika konkursa Centrifuga/Klub Superste za 2016. u okviru programa Superste.net
 
(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.