• Search form

Ostavinska galerija, Kraljevića Marka 8, Beograd

SRPSKE LEPE UMETNOSTI - (crtež, kolaž, akvarel i druge osnovne tehnike) - izložba (13-18.2.2018.)

umetnici: ALEKSANDAR DENIĆ, BOJAN ĐORĐEVIĆ, ŠEJMA FERE, JAMEZDIN, DARINKA POP MITIĆ, MILICA RAKIĆ, VAHIDA RAMUJKIĆ, RAŠA TODOSIJEVIĆ, MILOŠ TOMIĆ

specijalna gošća: Ksenija Stevanović

kustos: Branislav Dimitrijević

12:00 Vođenje kroz izložbu

18:00 SRPSKE LEPE UMETNOSTI – NE PONOVILO SE!
Pop-up intervencija delimično inspirisana „požeškim videom“ koji je pre nekoliko dana izašao u javnost. Razgovaramo o delima i autorima prisutnim na ovoj izložbi, savremenoj umetnosti i njenoj sudbini. Neka od pitanja koja nas trenutno intrigiraju su: Kako sprovesti desorošizaciju kulturne scene? Da li advokatska kancelarija može postojati tik uz galeriju ili je to paranoja? Da li bar kod može biti tretiran kao umetničko delo?
O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na prikazana dela posavetujte se sa Vokalnom Kustoskim Sindromom

VKS je post-kustoska formacija koju čine Senka Latinović i Vladimir Bjeličić. Fenomen profesionalne (ne)održivosti, odnosno nemogućnost da se osvoji simbolički ili realni kapital u umetničkom sistemu tranzicionog društva je početna premisa delovanja ovog dua. Koristeći se performativnim metodama aproprijacije, manipulacije i humora, VKS se često pojavljuje u vidu virtuelnog entiteta, ili hibrida, reprezentujući različite modele društvenog ponašanja koji se konstantno rotiraju, reflektujući pritom svu apsurdnost svakodnevice.

https://www.facebook.com/ostavinska

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.