• Search form

cirkusfera's blog

ŽONGLERSKA RADIONICA „UMETNOST U VAZDUHU“ sa SALVATOREom FRASCA

/ cirkusfera

ŽONGLERSKA RADIONICA „UMETNOST U VAZDUHU“ sa SALVATOREom FRASCA

Ova radionica se održava u okviru festivala Cirkobalkana u Beogradu.Trajanje radionice je 120 min (2 h) dnevno, I cilj joj je nadogradnja poznavanja tradicionalnih I savremenih žonglerskih tehnika.
Radom na svesnosti o telu, pokušaćemo optimizovati sposobnost koordinacije I kontrole objekata u vazduhu.
Radionica je namenjena iskusnim žonglerima na osnovnom nivou poznavanja veštine.
Cilj je kreirati preciznu metodu vežbanja koja može skratiti vreme učenja I pomoći da se izbegnu tipične greške automatizma koji ometa proces tehničke perfekcije.

Radionice Akroosnove sa Philine Dahlman

/ cirkusfera

Radionice Akroosnove sa Philine Dahlman

Ova radionica se održava u okviru festivala Cirkobalkana u Beogradu. Namenjena svakome ko želi da se upozna s osnovama akrobacija ili da poveća znanje koje već ima, da optimizira vlastitu tehniku i da se skoncentriše na elemente višeg nivoa. Radiće se na stečenoj agilnosti i mekoći pokreta koja se može također iskoristiti i u svakodnevnom životu.

Nedelja Savremenog Cirkusa u Bitef Teatru

/ cirkusfera

Nedelja Savremenog Cirkusa u Bitef Teatru

Predstave, radionice, predavanja u cilju podizanja svesti o značaju savremenog cirkusa, uličnog teatra, fizičkog i mentаlnog zdrаvlja i celoživotnog učenja

,,Nedelja savremenog cirkusa” održaće se od 23. do 28. aprila u Bitef teatru. Ova manifestacija otpočeće predstavom ,,Demagog”, u četvrtak, 23. aprila. Kombinacijom savremenog plesnog izraza, fizičkog teatra i cirkuskih veština, uz pomoć demagoških opštih mesta i floskula kreirana je priča o zamagljivanju uzročno posledičnih veza i iskrivljivanju istine i činjenica iz sebičnih interesa i partikularnih koristi.

Savremeni cirkus i apstraktna muzika

/ cirkusfera

Savremeni cirkus i apstraktna muzika

Cirkusfera u saradnji sa KC Rex Vas poziva 24. i 25. januara na performans savremenog cirkusa
POSETIOCI

Grupa „Cirkusfera“ predstavlja duo performans „Posetioci“ koji kombinacijom muzike, fizičkog teatra, manipulacije objektima i ekvilibrizma odlazi još jedan korak dalje u istraživanju savremenog cirkusa.

Radionica uličnog teatra

/ cirkusfera

Radionica uličnog teatra

U organizaciji “Cirkusfere“ samostalnog umetničkog kolektiva, koji gaji tekovine novog cirkusa i uličnog teatra, održaće se obuka za sve slobodoumne i eklektički orijentisane entuzijaste.

Za učešće nije potrebno prethodno iskustvo, ali je neophodna doza posvećenosti, kako efekat radionica zavisi od svakog učesnika! Ovo pretpostavlja da je neophodno učešće na svih 7 radionica , kako bi realizacija bila uspešna i kako bi grupa došla do konačnih formi, koje će biti javno izvedene na dve javne prezentacije.

Radionica trapeza ( tehnika i kreativnost )

/ cirkusfera

Radionica trapeza ( tehnika i kreativnost )

“Laboratorija cirkuske umetnosti”

Radionica trapeza ( tehnika i kreativnost )

U sklopu projekta „Laboratorija cirkuske umetnosti“, Cirkusfera Vas poziva na radionicu trapeza francuske umetnice Marie Mercadal.

Radionica je namenjena prvenstveno onima koji već imaju iskustvo u vazdušnim akrobacijama. Dobrodošli su takodje i početnici (plesači, glumci…) koji su fizički spremni. Cilj radionice je da svaki učesnik započne kreativno stvaranje svog solo nastupa.

Plan aktivnosti:
Rad na tehnici na trapezu.

Performans “Bebin svet”

/ cirkusfera

Performans “Bebin svet”

Treš naziva sa elementima visoke umetnosti
Melanž de žanr

Nije važno o čemu se radi u performansu. Šta je važno? Na probama su bile prisutne dve bebe. Da li je moguće napraviti performans u prisustvu dve bebe, kakav je proces? Kako ko funkcioniše u takvim uslovima? Jer kad beba mora da siki, proba se prekida, kad bebi treba da se promeni pelena proba se prekida, kada beba plače iz bilo kog razloga proba se prekida… going with the flow, growing with the flow. A o čemu se radi u performansu (o ljubavi? Psst!), videćete kad dođete i priložite određenu svotu novaca.

Laboratorija cirkuske umetnosti

/ cirkusfera

Laboratorija cirkuske umetnosti

29.05.2012. 20.30h

Prostor Cirkusfere, Bulevar Vojvode Mišića 17, VI sprat

Ulaz slobodan

Laboratorija cirkuske umetnosti

Multimedijalno veče kolektiva "MARTINE a la PLAGUE" iz Francuske

Performans ( žongliranje, ples, teatar ) :

„SANS TITRE“ – Johan Swartvagher, 50 min

U pozadini nemoći,

U pozadini improvizacije kako ne biti ubijen od dosade,

U pozadini transa,

U pozadini svih tih haosa ušuškanih zajedno, izgubljeni žongler- njegovo poslednje žongliranje, njegov poslednji ples...

http://www.martinealaplage.info/misanthrope_fr.php

Kabare "Spontana"

/ cirkusfera

Kabare "Spontana"

Cirkusfera predstavlja:

Kabare “Spontana” + afterparty DJ-Okica

KC Grad, 26. Januar 2012. u 21h
Ulaz: 200din

Kabare SPONTANA je sastavljen od žonglerskih, akrobatskih, muzičkih i klovnovskih tačaka. Protiv krize morala i duha borimo se spontanošću i veseljem!
Učestvuju umetnici koji su uglavnom bez stalnog angažmana, socijalnog osiguranja, stalnog prebivališta…Dođite da proslavimo slobodu duha!

Živeo Kabare Spontana !!!

Vege Cafe

/ cirkusfera

Vege Cafe

"SUBOTOM OKREĆEMO NOVI LIST"

Pozivamo Vas na novo tematsko veče "Vege Cafe", koje će se održavati svake subote u prostoru CIRKUSFERE.

Uživaćete u specijalitetima veganske kuhinje, prijatnoj atmosferi našeg prostora, prepoznatljivim performansima obogaćenim uvek originalnim zvukom naših muzičara ...

Trudićemo se da svake subote uvedemo nove, dinamične sadržaje prepoznatljive za CIRKUSFERU.

Ovoga puta:

+ Percussion JAM Session - šuške, zvečke, palice, triangli ... svi su dobrodošli da isprobaju perkusije i pridruže se JAM-u.

Pages