• Search form

Re-mapiranje beogradske kulture - Na sopstveni pogon

/ NA SOPSTVENI POGON

Re-mapiranje beogradske kulture - Na sopstveni pogon

Program “Beogradska nezavisna kultura - Na sopstveni pogon" vodi publiku od 25. oktobra do 5. novembra kroz drugi, kreativni Beograd, koji nije samo u najužem centru, već i u komšiluku - od Zemuna do Krnjače.

Program “Na sopstveni pogon” predstavlja novu mapu beogradske kulture koja je danas znatno drugačija nego prethodnih decenija, pre svega zahvaljujući inovativnim programima nekoliko desetina organizacija, umetničkih grupa i inicijativa sa nezavisne kulturne scene.

Važne institucije godinama su zatvorene zbog rekonstrukcije ili jos čekaju sanaciju, a veći broj nekada kultnih mesta više ne postoje ili  su izgubili publiku zbog pasivnosti. Iako se na prvi pogled čini da je kulturna scena zamrla i da su nove generacije za nju nezainteresovane, činjenica je da je u 21. veku zapravo promenjena mapa punktova - živih mesta na kojima se stalno nešto događa, gde se kultura stvara. U centru i na periferiji, unutrašnjim dvorištima, tržnim centrima, školama, industrijskim zgradama, na spratovima, u podrumima, magacinima, pored reka ili usred vreve tranzitnog saobraćaja, povremeno u gostima kod institucija, ali i na ulicama, već godinama se zbiva nešto važno, drugačije.

U programu “Beogradska nezavisna kultura - Na sopstveni pogon” učestvuje gotovo 30 organizacija, kulturnih centara, inicijativa i neformalnih grupa, koje će predstaviti više od 70 programa na lokacijama širom Beograda - od Zemuna do Krnjače.

 

Korisni linkovi:
Lista učesnika programa
Publikacija "Na sopstveni pogon" sa opisom učesnika na srpskom i engleskom jeziku (pdf)
Program sa satnicom i mapama (pdf, U PRILOGU)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav