• Search form

Na sopstveni pogon: KONDENZ - Stanica

/ NA SOPSTVENI POGON

Na sopstveni pogon: KONDENZ - Stanica

Kondenz 2011 - Festival savremenih izvođačkih umetnosti, 21-25. oktobar 2011.
Bitef Teatar, Magacin u Kraljevica Marka i Centar za kulturnu dekontaminaciju

Kondenz festival savremenih izvođačkih umetnosti, u organizaciji Stanice - Servisa za savremeni ples, ove godine iznova preispituje granice savremenog plesa u sopstvenoj sredini i evropskom kontekstu, ali i koncepte festivalskog programiranja, kustoskih praksi i odnosa izmedju selektora, umetnika i publike.

Program Kondenz festivala sastoji se od predstava, prezentacija, diskusija i umetničkih intervencija koje predlazu podjednako kustoskinje festivala, Dalija Aćin i Dragana Alfirević kao i sami učesnici - umetnici, teoretičari, kustosi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije, Švedske, Francuske, Švajcarske, Čilea, Švajcarske...

Stanica na Kondenzu saradjuje sa Hybris Konstproduktion, organizacijom iz Stokholma, na konceptu i realizaciji “kustoskog programa”, a povezuje se i sa festivalom LocoMotion koji od 24. do 29. oktobra organizuje partnerska organizacija Lokomotiva u Skoplju.

Zainteresovani će imati prilike da, pored raznovrsnih sadržaja u toku dana, provedu vreme sa gostujućim umetnicima i uz zajedničke vegetarijanske obroke za koje je potrebno najaviti se ranije (više informacija na www.dancestation.org).

Festval otvara predstava:
Mining/Rudarstvo, 21. oktobra u 20h u Bitef teatru
Istraživanje tela kao granice u pokretu između budućnosti i prošlosti, gde je opažanje jednako halucinaciji. Moramo imati snage da vrednujemo beskorisno, moramo imati volje da sanjamo. (H. Bergson)  
Autor i izvođač: Rodrigo Sobarzo de Larrachea
Konsultacija: Varinia Canto Vila

Festival Kondenz podržali su Grad Beograd, Pro Helvetia, Svedski institut, Svedski komitet za dodelu grantova, Francuski institut, Beograd, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Bitef teatar i CZKD.

Kondenz je i deo programa "Beogradska nezavisna kultura - Na sopstveni pogon", koji predstavlja od 25. oktobra do 5. novembra aktuelni presek raznovrsnosti i potencijala beogradske nezavisne kulturne scene, a ujedno ukazuje na probleme i izazove sa kojima se suočava, ali i na moguća rešenja za njihovo prevazilaženje.

Korisni linkovi:
http://nomaddanceacademy.org/kondenz_locomotion2011.htm
www.dancestation.org
http://www.seecult.org/blog/3202/na-sopstveni-pogon-stanica

 

Mining/Rudarstvo, Rodrigo Sobarzo de Larrachea


Mining/Rudarstvo, Rodrigo Sobarzo de Larrachea

Allege/Navodno - Clement Layes


 Allege/Navodno - Clement Layes

As found/U zatečenom stanju - Emma Kim Hagdahl

 

Video
15.03.2024 | 17:08

Izazovi projektnog finansiranja nezavisne kulture

Predstavnici nezavisnih scena Hrvatske, Srbije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore govore u video intervjuima o problemima i izazovima projektnog finansiranja, specifičnostima u tom pogledu u svojim sredinama i