• Search form

The Influencers u Gradu - Na sopstveni pogon

/ NA SOPSTVENI POGON

The Influencers u Gradu - Na sopstveni pogon

Kulturni centar GRAD
THE INFLUENCERS festival iz Barselone
27. i 28. oktobar

Festival The Influencers, koji se od 2004. godine redovno realizuje u Barseloni, ove godine održaće se i u Beogradu – 27. i 28. oktobra u Kulturnom centru Grad, u sklopu programa Beogradske nezavisne kulture – Na sopstveni pogon.

The Influencers festival je posvećen nekonvencionalnoj umetnosti, gerila komunikaciji i radikalnoj zabavi. Svake godine, ovaj festival, okuplja umetničke autsajdere, političke provokatore i tehnološke odmetnike u cilju predstavljanja inovativnih taktika u društvenoj kritici.

U okviru festivala The Influencers, 27. oktobra od 23h predstaviće se Grey Filаstin, аudio-vizuelni umetnik sа sedištem u Bаrseloni koji komponuje muziku sa prizvukom transnacionаlne muzike izraženih bаsova, kombinujući nаjniže frekvencije dubstep-а sа visokim ritmičnim tonovima, akustičnim žičanim zvucima, glasovima i uličnim šumovima.

U okviru drugog dana programa The Influencers festivala, u petak, 28. oktobra, od 17h, Bani Brusadin, free lance producent i istraživač, osnivač i pokretač tog festivala u Barseloni, pokušaće da objasni njegovo polje delovanja koje je vezano za medij gde se susreću umetnost, digitalne tehnologije, popularna kultura i politika.  

Od 19h planiran je panel na temu "Da li je to umetnost ili post-digitalni folklor 21. veka?" o položaju nekonvencionalnih kulturnih praksi u društvu, o umetnosti, propagandi, mitovima, subverziji, subkulturnoj epici i načinima bavljenja njima u lokalnom i u globalnom kontekstu, izvan i u sklopu kulturnih institucija.

Gosti panela, pored Brusadina, su Pavle Ćosić iz organizacije Kornet, Isidora Ilić i Boško Prostran, koji čine umetnički duo Doplgenger, Aleksandra Petković – TkV i Dejan Nikolić iz redakcije sajta Njuz.net.

Festival se nastavlja i duboko u noć, sa ekspedicijskim dogadjajem tajne večere, za koji je potrebno da se zainteresovani prijave na email adresu: influencers@culturalfront.net, a učesnici tajne večere se biraju tajnim izvlačenjem.

Svi događaju su besplatni.

Festival The Influencers je podržalo Ministarstvo kulture, informisanja i informaticinog društva Srbije.

http://TheInfluencers.org
https://www.facebook.com/The.Influencers.festival
http://twitter.com/the_influencers
 

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav