• Search form

FB - GLOBALNA PIJACA

/ SELI-B

FB - GLOBALNA PIJACA

Do pre par meseci nisam posećivala taj prodajno-izložbeni prostor. Sve potrebe za čije zadovoljenje inače služi ova pijaca, kvantaš, buvljak ili kako god ga imenovali, a čiji sam trenutno deo, zadovoljavala sam u krugu realnih prijatelja, živih razgovora i direktnim susretima. Gnušala sam se pomisli da polovina čovečanstva učestvuje u toj imitaciji života i odnosa.

Sticajem okolnosti, zapravo dobrim povodom, i ja sam se upustila u ovaj svet marketinga i kupoprodajnog odnosa.

I tako, da bih mogla da uspešno reklamiram izvesni proizvod, odlučih da ga najpre posetim, izvršim ispitivanje trzišta, napravim biznis plan i studiju izvodljivosti.

Kako to biva kada odete na nepoznatu pijacu, prvo razgledate, onda se raspitujete, upoređujete, uspostavite kontakt, lajkujete. (Kada sam prvi put pritisla ono "Like" mislila sam da je cela planeta istog trena postala svedok moje nedoslednosti). Već sledeći put je bilo lakše.

Nekada sam se sa pijace vraćala praznih ruku, nekad punih kesa raznih proizvoda. A oni su često bili divni, ulepšali mi dan, dodali ukus hrani, kad kad pokvareni, truli, izazivali bol u želucu, a da budem i degutantna, nekad su imali i laksativno dejstvo. Za sve je potrebno vreme i iskustvo, pa time i za odabir pravih, poštenih prodavaca kvalitetne robe.

Vremenom reših i ja da otvorim tezgu, da probam.

Osmislila njen izgled, asortiman, i ciljnu grupu. Jedini problem je što sam zaboravila zašto sam je otvorila i ponudila novi proizvod. Svoje priče, stavove, misli upakovanu u originalnu ambalažu, jasnom deklaracijom i neizvesnim rokom trajanja. Na svaki artikal nalepih i manje ili više adekvatan vizuelni efekat u vidu sopstvene fotografije. Tako nalažu pravila tržišta. Na tezgi napisah SELI B. Zvuči dovoljno estradno.

Za sada mi dobro ide, neki me kritikuju, neki konzumiraju ponuđeni proizvod, neki odmeravaju, a ima i onih koji me počaste podrškom ili uvredljivim rečima. Tako je to kad nudite nešto drugačije, inovativno ili besmisleno.

A konkurancija je jaka. Mudre misli, citati, kuce, mace, stihovi, fotografije, religiozne propovedi, muzički spotovi..... I DA SE NIKO OD PREPOZNATIH NE UVRADI I OSETI PROZVANIM - I JA VOLIM, PRATIM,  LAJKUJEM ISTE.

I tako moje radno vreme je klizno, cenu plaćam samo ja, prostor sam zakupila na neodređeno vreme.

PA KO VOLI NEK IZVOLI - iskrene, stvarne, realne životne priče napisane rečima obične žene.

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav